Opel Design – designmilepæler
Opels designmilepæler

Designmilepæler

Se hvordan emosjonell appell og praktiske gjennombrudd definerer Opels design opp gjennom årene.

Opels designmilepæler
Opel bærekraftig mobilitet og miljøriktige løsninger

Grønne milepæler

Opels tradisjon for miljøansvar går langt tilbake.

Opels milepæler innen bærekraft

MILEPÆLER INNEN INNOVASJON.

Mer enn 110 år med nye ideer – fra den første rimelige "legebilen" til en serie med elektriske biler. For å gjøre mobiliteten enklere, sikrere, mer komfortabel og hyggelig. Det er innovasjon fra virkelige mennesker til virkelige mennesker.

Opel Innovation – Opel Mokka vinner prisen for årets bil med firehjulsdrift for andre gang

Opel Mokka vinner prisen for årets bil med firehjulsdrift for andre gang

Opel Mokka var kåret til nummer 1 av leserne i årets Auto Bild Allrad, og beholdt tittelen årets bil med firehjulsdrift i kategorien "terrengbil og SUV opptil 25 000 euro". Mokka fikk 18,7 prosent av stemmene og lå langt over Škoda Yeti (14,6 prosent) og Nissan Qashqai (12,4 prosent).

Opel Innovation – 2014 ADAM blir kåret til nummer 1 av leserne i kategorien for små biler.

2014 ADAM blir kåret til nummer 1 av leserne i kategorien for små biler.

I den 38. Readers’ Choice Award fra det anerkjente magasinet German auto motor und sport vant ADAM med 24,2 prosent av stemmene i kategorien for små biler, foran VW Up (23,9 prosent) og Mini (16,6 prosent).

Opel Innovation – 2014 Opel Zafira Tourer er den mest miljøvennlige familiebilen i 2014

2014 Opel Zafira Tourer er den mest miljøvennlige familiebilen i 2014

Magasinet Auto Trend og miljøinstituttet Ökotrend kåret Zafira Tourer til den mest miljøvennlige familiebilen i 2014 på grunn av dens enestående miljøkvaliteter.

Opel Innovation – 2013 Opel ADAM vinner prisen Connected Car Award for IntelliLink

2013 Opel ADAM vinner prisen Connected Car Award for IntelliLink

IntelliLink infotainmentsystem gjør Opel ADAM til den best tilkoblede småbilen på markedet. Dette er ifølge redaksjonene i magasinene Auto Bild og Computer Bild. Stor fordel: Opel ADAMs IntelliLink er kompatibel med både Apple iOS og smarttelefoner med Android operativsystem og har en svært gunstig pris

Opel Innovation – 2013 Opel Ampera vinner eCar Award

2013 Opel Ampera vinner eCar Award

I 2013 valgte mer enn 13 000 lesere av Auto Bild og Auto Test Opel Ampera over 15 konkurrenter som "beste totalkonsept" til hverdagsbruk blant de "første klassikerne" for elektrisk mobilitet.

Opel Innovation – 2013 Opel beholder Plus X Award for mest innovative merke

2013 Opel beholder Plus X Award for mest innovative merke

Opel ble kåret til mest innovative merke for tredje gang etter 2010 og 2012 Enestående modeller og teknologier som imponerte en internasjonal ekspertjury ga 21 godkjenninger totalt for Cascada, ADAM, Mokka og Zafira Tourer. Sykkelstativet FlexFix® på ADAM, Cascada og Zafira Tourer BiTurbo kåret til "beste produkt 2013"

Opel Innovation – 2013 Opel ADAM vinner Red Dot Design Award

2013 Opel ADAM vinner Red Dot Design Award

Opel ADAM er den nyeste Opelmodellen som mottar den prestisjefylte Red Dot Design Award. Den internasjonale juryen med 37 medlemmer valgte den høyst originale ADAM i kategorien bil og transport. ADAM er det fjerde Opel-produktet siden 2009 som vinner prisen.

Opel Innovation – 2012 Opel Astra GTC vinner Red Dot Design Award

Opel Innovation – 2012 Opel Astra GTC vinner Red Dot Design Award

De 30 dommerne i panelet for Red Dot Design Awards lovpriste Astra GTC fordi den "fikk poeng for sitt slående og sporty utseende" da den ble den tredje Opel-modellen siden 2009 som vant en av disse prestisjefylte prisene.

Opel-innovasjon – 2012 Opel Zafira Tourer blir tildelt "Golden Steering Wheel"

2012 Opel Zafira Tourer blir tildelt "Golden Steering Wheel"

Under den 37. utdelingen av "Golden Steering Wheel"-priser stemte lesere av Auto Bild og Bild am Sonntag frem den revolusjonerende Opel Zafira Tourer (en "salong på hjul") som vinner av klassen for varebiler i mellomklassen. Dette er tredje gangen Zafira blir tildelt denne viktige prisen. Den vant prisen også i 1999 og 2005.

Opel-innovasjon – 2011 RAK e

2011 RAK e

Med utviklingen av en utslippsfri motor i Opel RAK e er det tatt et stort skritt fremover på veien til oppnåelige elbiler for yngre bilførere. Et avansert konsept med todelte seter som viser en hensiktsmessig og praktisk ny måte inn i fremtiden, og som man kan ha glede av allerede fra 16-årsalderen.

Opel-innovasjon – 2011 AFL blir tildelt prisen Euro NCAP Advanced

2011 AFL blir tildelt prisen Euro NCAP Advanced

Som en anerkjennelse av den enorme forbedringen av sikkerheten undre mørke og dårlige kjøreforhold, ga European New Car Assessment Programme (NCAP) en Advanced-pris til Opels adaptive fronlys (AFL)-system. Dette er den andre NCAP Advanced-prisen for Opel Eye-systemet. Den første ble mottatt i 2010.

Opel-innovasjon – 2010 Opel Movano forhjuls- og bakhjulsdrift

2010 Opel Movano front & rear wheel drive

For første gang hos Opel tilbyr den nye Movano forhjuls- eller bakhjulsdrift. I tillegg har Opel et av de største utvalgene innen karosseriversjoner i sin klasse, varebiler med fire forskjellige billengder og tre høydealternativer. Toppmoderne komfort, enestående driftsøkonomi og avansert infotainment og navigering, omfattende utvalg av utstyr og tilleggsutstyr, som alt utgjør et perfekt utvalg.

Opel Innovation - 2010 GTC Paris

2010 GTC Paris

Presented at the Paris Motor Show, this concept is built to express the most emotional side of the Opel brand. The three-door hatch is pure but sporty, simple but expressive and at the same time bold and iconic. Keeping in line with Opel’s DNA, it is an achievable dream car, conceived to showcase an energized brand.

Opel Innovation – 2010 Flextreme GT/E

2010 Flextreme GT/E

Opel Flextreme GT/E-konseptet visualiserer kvalitetene som vil kjennetegne det forbedrede Opel-merket: Høy emosjonell appell, effektiv miljøinnsats og uttrykksfull design – konstruert med tysk presisjon.

Opel Innovation – 2010 Meriva FlexDoors®, Flex Rail®

2010 Meriva FlexDoors®, FlexRail®

De unike bakhengslede bakdørene på Meriva gjør det lettere å komme seg inn og ut av baksetet. FlexDoors® gir også større sikkerhet, spesielt for unge familier. FlexRail®-midtkonsollen gjør plassen mellom forsetene om til et foranderlig oppbevaringssystem.


Opel Innovation – 2008 Insignia: AGR, AFL+, FlexRide, Opel Eye

2008 Insignia: AGR, AFL+, FlexRide, Opel Eye

Insignia er lansert med en rekke innovasjoner. Opel Eye er et lite vidvinkelskamera med høy oppløsning som leser veiskilt og oppmerking av kjørefelt, og dermed forbedrer kjøresikkerheten. Det adaptive fjæringssystemet FlexRide reagerer øyeblikkelig på skiftende kjøreforhold og tilpasser seg kjørestilen din. AFL+, neste generasjons adaptive frontlys justeres automatisk etter forholdene, og sikrer en tryggere og mer avslappet kjøring. De ergonomiske setene er AGR-merket, en spesiell utmerkelse for kvalitet gitt av et uavhengig panel av ergonomieksperter og leger.

Opel Innovation – 2006 Corsa: FlexFix®

2006 Corsa: FlexFix®

FlexFix®-lastesystemet kan trekkes ut fra støtfangeren bak, slik at det ikke opptar oppbevaringsplass i hjemmet eller garasjen. Først på Corsa, senere på Insignia, Astra og Meriva.

Opel Innovation – 2005 Astra GTC: Panoramatak

2005 Astra GTC: Panoramatak

Astra GTC er den første serien biler med en panoramafrontrute som strekker seg fra panseret til B-stolpen. Denne innovative frontruten gir føreren og forsetepassasjeren et nærmest ubegrenset synsfelt og skaper en helt ny følelse av rom.

Opel Innovation – 1999 Zafira: Flex7®-setesystem

1999 Zafira: Flex7®-setesystem

Flex7®-setesystem i Opel Zafira. Fra og med Zafira har Opel bestemt at fleksibilitet i interiøret skal være et viktig kjennetegn i utformingen av alle bilene.

Opel Innovation – 1995 Kollisjonsputer i full størrelse

1995 Kollisjonsputer i full størrelse for forsetepassasjerer i alle modellutvalg

Opel øker sikkerhetsnivået ved å gjøre kollisjonsputer i full størrelse for fører og forsetepassasjer standardutstyr i alle modellutvalg.

Opel Innovation – 1989 Første europeiske produsent med katalysator som standard

1989 Første europeiske produsent med katalysator som standard

Opel blir den første europeiske produsenten som tilbyr treveis katalysatorer som standard på alle bensinmodeller, og dermed bidrar til å redusere skadelige eksosutslipp.

Opel Innovation – 1986 Omega: Aerodynamisk verdensmester og DSA-oppheng

1986 Omega: Aerodynamisk verdensmester og DSA-oppheng

Omega gjør sin debut med den beste luftmotstandskoeffisienten i sin klasse på 0,28. Den har også et bredt spekter av innovasjoner, inkludert det nye aktive sikkerhetschassiset som gir bilen en enestående stabilitet. Omega kåres til Årets bil 1987.