Innovasjon – banebrytende teknologi
Innovasjon – Flex Floor-system

Flex Floor-system

Det er fleksibelt, praktisk og det beskytter ryggen din: Flex Floor-systemet gjør det enda enklere å laste inn i Opelen.

Les mer om Flex Floor-systemet
Innovasjon – SAFETEC® sikkerhetssystem

SAFETEC® sikkerhetssystem

Betryggende totalbeskyttelse: et mangfold av aktive og passive tiltak som sørger for omfattende sikkerhet for fører og passasjerer.

Les mer om SAFETEC® sikkerhetssystem
Innovasjon – bakaksel med Watts link

Bakakselkonstruksjon med Watts link

Den sammensatte bakakselen er forbedret med den kløktig plasserte Watts link og sørger for utmerket ytelse på alle typer veier.

Les mer om bakakselkonstruksjon med Watts link

FREMTIDENS MOBILITET HAR STARTET.

Elektrisitet, hydrogen og mer – ved hjelp av innovativ teknologi og banebrytende konsepter gjør vi fremtidens mobilitet miljøvennlig og bærekraftig.

Enlarge

Fremtiden for mobilitet er grønn.

Et av grunnlagene for samfunnet og økonomien vår er friheten til å være mobile. Bilen er den teknologiske bragden som har bidratt mest til denne delen av livet. Derfor ønsker vi også å fortsette å gjøre alt for å sikre fremtiden for individuell mobilitet ved å utvikle ny teknologi og bærekraftige konsepter. En av de mest lovende løsningene er den elektriske fremdriften.

 

For eksempel er Opel Ampera Europas første elbil som til enhver tid drives av strøm og som kan brukes uten kompromiss. Revolusjonerende teknologi og enestående ytelse reflekteres i banebrytende design.

 

Opel Amperas E-REV (elbil med utvidet rekkevidde)-teknologi fungerer også på større biler. Dette har vært demonstrert på en imponerende måte av den 4,7 meter lange konseptbilen Opel Flextreme GT/E. Med en maksimal hastighet på 200 km/t gir den, i likhet med Opel Ampera, mobilitet uten kompromiss og en akselerasjon fra 0–100 km/t på mindre enn 9 sekunder.

 

Som du kan se, leder Opel Ampera og elektriske biler som Opel Flextreme GT/E oss et viktig skritt nærmere en elektrisk drevet fremtid.


Enlarge

HydroGen4: hydrogenbil med null utslipp

HydroGen4-bilen – fjerde generasjons brenselcellebiler – er et resultat av over ti års forskning på brenselceller og hydrogen. Den avanserte teknologien er en drøm som har gått i oppfyllelse: I stedet for forbrenning er det en elektrokjemisk reaksjon som driver den elektriske kjøreenheten. Det eneste som kommer ut av eksosrøret er vanndamp – HydroGen4 gir ingen skadelige utslipp.


Motorytelsen beviser verdien av denne innovative teknologien: 73 kW (100 hk), 0 til 100 km/t på 12 sekunder og en topphastighet på 160 km/t. Kjørelengden er 340 km og den har et reservebatteri på 1,8 kWh.


HydroGen4 har allerede gjennomgått vellykkede tester under vanlige kjøreforhold på veiene i Berlin. Hittil har de kundene som har deltatt i testen dekket mer enn 80 000 km i daglig bruk.


Enlarge

Rimelig elektrisk mobilitet

Opels radikale konsept, kjent som RAK e, retter et sterkt fokus mot minimale energikostnader og vekt, i tillegg til å starte et nytt kapittel i elektrisk mobilitet. RAK e har unge bilførere som målgruppe og har intet eksosutslipp, en rekkevidde på 100 km og en toppfart på 120 km/t. Med sine 380 kg veier den ca. en tredjedel av en vanlig småbil, og er utformet på en måte som gjør den til en rimelig investering, selv for de yngste bilførerne.