Opel – milepæler innen bærekraft
Opel milepæler – innovasjon

Milepæler innen innovasjon

Oppdag alle måtene du drar nytte av vår innovative ånd på.

Opels milepæler innen innovasjon
Opel milepæler design

Designmilepæler

Se hvordan emosjonell appell og praktiske gjennombrudd definerer Opels design opp gjennom årene.

Opels designmilepæler

GRØNNE MILEPÆLER.

Den er lenge siden vi innså at vi må opptre ansvarlig med ressursene vi har. Vi har investert flere tiår med arbeid i miljøinnovasjoner som skal redusere forurensningen og øke bærekraften generelt.

Milepæler innen bærekraft – 2012 Opel Ampera blir tildelt International Engine-prisen

2012 Opel Ampera blir tildelt International Engine-prisen

76 journalister fra 35 land stemte frem Opel Ampera som vinner av "International Engine Of The Year"-prisen. Denne prisen anerkjenner kombinasjonen av miljøteknologi, forbedret rekkevidde og effektive driftskostnader. Tittelen kompletterer titlene "World Green Car of 2011" og den europeiske "Car of the Year 2012", som Opel Ampera allerede har blitt tildelt.

Milepæler innen bærekraft – 2010 Nye Corsa og Astra ecoFLEX-modeller

2010 Nye Corsa og Astra ecoFLEX-modeller

Med CO2-utslipp på bare 109 g/km og kombinert drivstofforbruk på 4,1 liter per 100 km, bringer nye Astra 1.3 CDTI ecoFLEX enda større effektivitet til Opels nylanserte kompaktbil. Corsa ecoFLEX 1,3 liter CDTI tilbyr ekstremt lave CO2-utslipp på bare 98 g/km for 3-dørsvarianten.

Milepæler innen bærekraft – 2009 Opel presenterer elbilen Ampera på bilutstillingen i Genève

2009 Opel presenterer elbilen Ampera på bilutstillingen i Genève

Opel presenterer sin revolusjonerende elbil med utvidet rekkevidde. Hjulene på en Ampera dreies alltid ved hjelp av elektrisitet. På kjøreturer 40 og 60 km (MVEG) går den på elektrisitet som er lagret i litiumionbatteriet på 16 kWt og slipper ikke ut CO2. Når batteriet er tomt, vil elektrisitet fra en motorgenerator utvide Amperas rekkevidde til over 500 km.

Milepæler innen bærekraft – 2008 ecoFLEX-serien introduseres

2008 ecoFLEX-serien introduseres

Opel introduserer ecoFLEX-varianter med lavt utslipp blant modellutvalget. De første modellene er Corsa, Meriva, Zafira og Astra. Corsa ecoFLEX slipper ut bare 119 gram CO2 per kilometer og har et gjennomsnittlig forbruk på bare 4,5 liter diesel per 100 kilometer.

Milepæler innen bærekraft – 2007 Opel presenterer Flextreme på IAA

2007 Opel presenterer Flextreme på IAA

Konseptbilen Flextreme er forløperen til Ampera og har en elektrisk motor som får strøm fra batterier. En innvendig forbrenningsmotor er utelukkende til stede for å lade batteriene. Med det helt nye miljøvennlige E-Flex-systemet kan pendlere reise opptil 55 kilometer hver dag uten å slippe ut noe CO2.

Milepæler innen bærekraft – 2003 Partikkelfilter som ikke trenger vedlikehold

2003 Partikkelfilter som ikke trenger vedlikehold

Takket være den innovative regenereringsprosessen krever det vedlikeholdsfrie dieselpartikkelfiltersystemet (DPF) ingen tilsetningsstoffer og har nesten ingen innvirkning på drivstofforbruk, CO2-utslipp eller effekt.

Milepæler innen bærekraft – 2000 Naturgass-premiere

2000 Naturgass-premiere

Opel avduker en Zafira-konseptbil med naturgass på AAA-bilutstillingen i Berlin i slutten av oktober. Zafira 1.6 CNG har et monovalent fremdriftssystem som er optimalisert for naturgass. Zafira CNGs største styrke er den gode driftsøkonomien: Sammenlignet med en like stor bensinmotor er Zafira CNGs drivstoffkostnader rundt 50 prosent lavere.

Milepæler innen bærekraft – 2000 Brenselceller på fremmarsj

2000 Brenselceller på fremmarsj

GM/Opel presenterer HydroGen1, en velfungerende brenselcelle-drevet Zafira med hydrogen. Den drives av en tre-faset 55 kW (75 hk) motor, der strømmen kommer fra en ren hydrogendrevet brenselcelleenhet. HydroGen1 har en toppfart på 140 km/t, en rekkevidde på ca 400 km og produserer ingen utslipp takket være sin revolusjonerende motor.

Milepæler innen bærekraft – 1995 Redusert forbruk takket være lavere vekt

1995 Redusert forbruk takket være lavere vekt

Corsa ECO3 er verdens første "treliters"-bil. Dieselforbruket på bare 3,4& liter per 100 km blir hovedsakelig oppnådd ved at vekten på bilen reduseres radikalt gjennom bruk av karbonfiberforsterket komposittmaterialer i stedet for stål i panseret, dørene og støtfangerne.

Milepæler innen bærekraft – 1989 Katalysator blir standard

Milepæler innen bærekraft – 1989 Katalysator blir standard

Opel blir den første europeiske bilprodusenten som utstyrer alle sine biler med katalysator som standard, fra den minste til den største modellen. Vi er også de første som innfører et gjenvinningssystem for plast.

Milepæler innen bærekraft – 1989 Aerodynamisk verdensrekord for Calibra

1989 Aerodynamisk verdensrekord for Calibra

Nye Calibra setter en ny aerodynamisk rekord. Coupé-varianten har en sensasjonell luftmotstandskoeffisient (Cd) på 0,26.

Milepæler innen bærekraft – 1981 Vannbasert lakk

1981 Vannbasert lakk

Vi er den første bilprodusenten som bruker vannbasert lakk i serieproduksjon på vårt lakkeringsverksted i Rüsselsheim. Slik lakk er stort sett fri for organiske løsemidler og reduserer innvirkningen på miljøet betraktelig.

Milepæler innen bærekraft – 1972 Opel GT setter verdensrekord i diesel

1972 Opel GT setter verdensrekord i diesel

En modifisert Opel GT med 95 hk, 2,1 liters turbodieselmotor setter en rekke verdensrekorder i diesel på Opels testsenter i Dudenhofen, og når en toppfart på 197,5 km/t. Kort tid etter ble Opel Rekord 2.1 D den første Opelen med dieselmotor på markedet.