Opel – tradisjonelle fremdriftssystemer
Opel bærekraft – e-mobilitet

Kompromissløs elektrisk mobilitet

Nå er det utvidet rekkevidde som gjelder. Her kommer mobilitetsløsningene som holder hjulene i gang.

Ta del i fordelene med elektrisitet

PÅ VEI MOT EN GRØNNERE FREMTID.

Den første bilen med katalysator som standard i Tyskland, den første tre-liters bilen i verden, den første dieselbilen som overholder utslippskravene i Euro 4-standardene: Vi har alltid tatt en førende rolle når det gjelder å ta vare på både økonomien og miljøet. Veien videre er ikke bare en langsiktig utvikling av alternative drivsystemer og bærekraftige konsepter, men også kortsiktig og kontinuerlig reduksjon i drivstofforbruk og utslipp i dag.


Vi jobber for å nå dette målet ved å tilby miljøvennlige teknologier som Start-/StoppSystem og mindre motorer samt vårt omfattende utvalg av drivstoffbesparende ecoFLEX-modeller.

Enlarge

BlueInjection-teknologi – økt effekt, mindre utslipp

BlueInjection-systemet reduserer dieselmotorenes nitrogenoksidutslipp (NOx) drastisk slik at de er i samsvar med de strenge Euro 6-kravene, med optimalisert ytelse og forbruk som en ekstra fordel. BlueInjection-systemet bruker en gift- og luktfri AdBlue®-løsning (også kalt DEF, som står for "Diesel Exhaust Fluid"), som oppbevares i en ekstratank og som sprøytes inn i eksosen og omdanner NOX i katalysatoren til uskadelig vann og nitrogen.

 


Opels bærekraftige og vedlikeholdsfrie NOx fangst (LNT) teknolog

For å oppnå nødvendig reduksjon av nitrogen oxide (Nox) og tilfredsstille kommende Euro 6 utslippskrav, benytter nye Meriva 1.6 CDTI det siste innen Nox teknologi. Teknologien tar i bruk en spesiell katalytisk omformer som lagrer NOx partikler i en NOx felle. Så snart lagringskapasiteten er overskredet rentbrennes filteret ved å sprøyte inn små doser med drivstoff.


Enlarge

Spar kostnader med drivstoffbesparende ecoFLEX-modeller

Bærekraft har en lang historie hos Opel. Derfor kan vi nå tilby en rekke intelligente og innovative alternativer. Du finner ecoFLEX-merket på Opel-modellene med størst drivstoffbesparelse. Med andre ord er dette bilene med lavest forbruk og CO2-utslipp i modellutvalget.

 

Du kan velge mellom fire typer fremdriftssystemer til individuelle ønsker og behov. Vårt omfattende utvalg av ecoFLEX-modeller inkluderer drivstoffbesparende bensin, diesel, kombinert bensin/LPG og naturgass.

 


Enlarge

Mindre er bedre. komprimert teknologi

Prinsippet om komprimering er ganske enkelt: Du lar en liten motor gjøre arbeidet for en stor motor. I praksis kan det imidlertid bli komplisert: Hvis det stilles for store krav til en motor, kan den raskt slites ut. Vi vil fortsette å bruke den nyeste teknologien for å unngå en slik effekt. For eksempel sikrer variable ventiltider og innsugsmanifolden i ECOTEC®-motorene høy ytelse og redusert drivstofforbruk og utslipp.


De turboladede motorene viser tydelig prinsippet om komprimering: Friksjonsoptimerte ventilarmer, natriumfylte eksosventiler, forkortede stempler og en overforsterker-funksjon øker ytelsen og dreiemomentet samtidig som de reduserer forbruk og utslipp.


Enlarge

Fra stillstand til bevegelse: Start-/Stopp System

Denne svært effektive teknologien kommer virkelig til sin rett i urbane områder og ved køkjøring og fungerer på en svært enkel måte: Ved kø eller på rødt lys stopper motoren når du setter bilen i nøytralt gir og slipper clutchpedalen. Deretter trykker du bare på clutchpedalen og setter bilen i gir for å kjøre videre.

 

Av sikkerhetsmessige årsaker og for komfortens skyld forblir temperaturkontroll, servostyring og bremseforsterkeren aktiv mens motoren er slått av.

 

 


Gjenvinning av bremseenergi

Alle motorer med start-/stopp-system kommer også med et spesielt energistyringssystem som gjenvinner bilens bevegelsesenergi når bilen triller eller bremser, samt sørger for optimalt spenningsnivå for batteriet. Dette gir ytterligere reduksjon av forbruk og utslipp.

 


Enlarge

ecoFLEX Drive Assist

ecoFLEX Drive Assist viser deg nøyaktig når du skal skifte gir for maksimal drivstofføkonomi, men den gjør også mer. Den viser utstyret som bruker mest energi sammen med drivstofforbruket de siste 50 kilometrene. For dette har den tre undermenyer som vises i det sentrale displayet mellom instrumentene.