Previous
  • Opel OnStar - Your personal connectivity and service assistant
Next

KUNDENE FORTELLER SINE HISTORIER

Previous Next

ONSTAR-TJENESTER

Opel OnStar - Services: Automatic Crash Response

AUTOMATISK ULYKKESVARSLING: ONSTAR KAN REDDE LIV.

 

Føl deg ekstra trygg når du kjører: OnStar er med deg dersom du havner i en ulykke - selv om du ikke er i stand til å ringe etter hjelp.

 

Hva skjer videre etter en frontkollisjon?

Opel OnStar - Services: Smartphone App

APP TIL SMARTTELEFONEN – ALT UNDER KONTROLL.

 

Hvor langt kan jeg gå før jeg trenger å fylle på med drivstoff? Er dekktrykket OK? Hvor har jeg parkert bilen min? Alt det finner du ut bare ved å benytte smarttelefonen din.

Opel OnStar - Services: Roadside Assistance

I NØDSTILFELLER ER VI VED DIN SIDE.

 

Svimmelhet, besvimelse, hjertebank: Hvis du, en av dine passasjerer, eller en forbipasserende trenger medisinsk hjelp – er vi der.

Opel OnStar - Services: 24h Emergency Call

MOTORSTOPP? ONSTAR!

 

Du har fått motorstopp på veien midt på natten - og mobiltelefonen din har flatt batteri. Bare trykk på den blå knappen i taket for å koble til Opel OnStar.

Opel OnStar - Services: Stolen Vehicle Assistance

ASSISTANSE VED STJÅLET BIL. VI HJELPER MED Å FÅ DEN TILBAKE.

 

Din bil har blitt stjålet? Vi vil hjelpe både politiet og bilen din. Vi følger hakk i hel på tyvene ved hjelp av OnStar.

Opel OnStar - Services: Vehicle Diagnostic

BIL-DIAGNOSE - INGEN OVERRASKELSER.

 

Du er ikke inne i bilen din - men det er OnStar!

Hvis en varsellampe lyser i dashbordet eller det er andre ting som bare ikke føles riktig, er det bare å spørre OnStar.

Opel OnStar - Services: Destination Download

NEDLASTING AV DESTINASJON – TAR DEG RETT DIT DU SKAL.

 

Du søker etter en bestemt restaurant eller neste bensinstasjon? Ikke noe problem: Med nedlasting av destinasjon1 vet du at du finner frem.

 

Opel OnStar - Services: Data Privacy

DITT PRIVATLIV.
DITT VALG.

 

Én person alene bestemmer hva OnStar kan og ikke kan gjøre: DU.

Opel OnStar - Headline: Configure your Opel with OnStar

            BYGG DIN OPEL MED ONSTAR

Opel OnStar - Headline: Your connection to OnStar

            DIN TILKOBLING TIL ONSTAR

Go to Opel's Vehilce Configurator webpage
Go to Opel's Dealer Locator webpage
Close

NEDLASTING AV DESTINASJON – TAR DEG RETT DIT DU SKAL

• Hvor ønsker du å dra? Trykk på serviceknappen og snakk med din OnStar-rådgiver, som vil søke etter adressen til din ønskede destinasjon, og vil sende den direkte til navigasjonssystemet i bilen1. Du trenger bare å lene deg tilbake å begynne å kjøre.

• Spare tid og nerver: OnStars nedlasting av destinasjoner gjør det enkelt for deg å endre din destinasjon mens du kjører.


1 Nedlasting av destinasjon er ikke tilgjengelig for ADAM og Corsa. Denne tjenesten krever et innebygd Opel navigasjonssystem. OnStar-tjenester krever aktivering, mobilnett og GPS-dekning. Gebyrer vil påløpe etter den kostnadsfrie prøveperioden er over. OnStar-abonnementpakker kan være forskjellig fra de tjenestene som inngår i den kostnadsfrie prøvepakken. Enkelte funksjoner kan være utilgjengelige for noen modeller eller utstyrsnivå. Vilkår og betingelser gjelder

Close

BIL-DIAGNOSE - INGEN OVERRASKELSER

Med bil-diagnosesystemet vet du hva status er til enhver tid. 1

 

• Du kan holde deg oppdatert på tilstanden til bilen din. OnStar kan sende deg en månedlig e-post, som inkluderer data over de viktigste systemene på bilen som bla. oljens levetid, motoren og lufttrykket i dekkene dine. På den måten vil du alltid ha all relevant informasjon lett tilgjengelig.

 

• Varsellyset i dashbordet lyser? Bare trykk på serviceknappen og snakk med din OnStar-rådgiver. Ved hjelp av bil-diagnosen vil OnStar-rådgiver kunne avgjøre om det er en skade, hvor alvorlig det er, og om du umiddelbart bør oppsøke et verksted.

 

• Du blir faktisk nødt til å oppsøke et verksted? Irriterende, men OnStar gjør det enkelt for deg: Din OnStar-rådgiver sender adressen til det nærmeste Opel-verkstedet rett til ditt innebygde navigasjonssystem i bilen  2


1 OnStar-tjenester krever aktivering, mobilnett og GPS-dekning. Gebyrer vil påløpe etter den kostnadsfrie prøveperioden er over. OnStar-abonnementpakker kan være forskjellig fra de tjenestene som inngår i den kostnadsfrie prøvepakken. Enkelte funksjoner kan være utilgjengelige for noen modeller eller utstyrsnivå. Vilkår og betingelser gjelder

2 Nedlasting av destinasjon er ikke tilgjengelig for ADAM og Corsa. Denne tjenesten krever et innebygd Opel navigasjonssystem.

 

Close

I NØDSTILFELLER ER VI VED DIN SIDE

Du, din passasjer, eller en forbipasserende trenger øyeblikkelig medisinsk hjelp? Bare trykk på SOS-knappen og en OnStar-rådgiver vil hjelpe deg.

 

Din OnStar-rådgiver vil bruke GPS for å oppgi din nøyaktige posisjon til nødetatene, som vil rykke ut så raskt som mulig.1


1 OnStar-tjenester krever aktivering, mobilnett og GPS-dekning. Gebyrer vil påløpe etter den kostnadsfrie prøveperioden er over. OnStar-abonnementpakker kan være forskjellig fra de tjenestene som inngår i den kostnadsfrie prøvepakken. Enkelte funksjoner kan være utilgjengelige for noen modeller eller utstyrsnivå. Vilkår og betingelser gjelder.

 

Close

APP TIL SMARTTELEFONEN – ALT UNDER KONTROLL.

Med den banebrytende myOpel-appen for OnStar, får brukervennlighet en helt ny betydning. 1

 

• Ved hjelp av appen kan du enkelt sjekke viktig informasjon om bilens dekktrykk, olje-liv og drivstoffnivå på mobiltelefonen.

• Du har glemt å låse bilen din? Ikke noe problem! Bare lås og lås opp dørene på bilen din via smarttelefonene din

• Dersom du glemte hvor du parkerte bilen din, benytter du enkelt mobilkartet for å finne den igjen.

• Når du nærmer deg bilen din – blink med lysene og tut med hornet, for å gjøre den enklere å finne.

• Velg en destinasjonsadresse på smarttelefonen og send den direkte til det innebygde navigasjonssystemet i din Opel.

 

For å få alle OnStar-mobiltjenestene, bare last ned og installer myOpel-appen fra Google Play Store for Android mobiler, eller App Store for Apple iOS-enheter.

 

Hvis du har smarttelefon uten OnStar-appen, kan du enkelt ringe Opel OnStar. Etter å ha sjekket din sikkerhets PIN, er OnStar- rådgiveren i stand til å lokalisere bilen og deretter låse/ låse den opp eksternt. Dette fungerer også hvis du har låst deg ute av din egen bil ved en feiltakelse.


1 myOpel app-funksjoner krever en aktiv On-Star-konto og mobilnett. Vilkår og betingelser gjelder. Enkelte funksjoner kan være utilgjengelig for enkelte modellutvalg, utstyrsnivåer eller OnStar- pakker. Klikk her for mer informasjon.

Close

ASSISTANSE VED STJÅLET BIL. VI HJELPER MED Å FÅ DEN TILBAKE.

Bilen er ikke lenger der du forlot den – den har sannsynligvis blitt stjålet. OnStar1 kan hjelpe politiet med å finne bilen.

 

Alt du trenger å gjøre: Melde tyveriet til politiet, og deretter kan din OnStar-rådgiver bistå politiet med å søke etter bilen.

 

• OnStar lokaliserer din Opel via GPS og følger dens rute. På den måten vil politiet vite hvor bilen befinner seg.

 

• Din OnStar-rådgiver kan permanent deaktivere tenningen på bilen - når motoren er slått av, kan tyven ikke kjøre mer.


1 OnStar-tjenester krever aktivering, mobilnett og GPS-dekning. Gebyrer vil påløpe etter den kostnadsfrie prøveperioden er over. OnStar-abonnementpakker kan være forskjellig fra de tjenestene som inngår i den kostnadsfrie prøvepakken. Enkelte funksjoner kan være utilgjengelige for noen modeller eller utstyrsnivå. Vilkår og betingelser gjelder

Close

MOTORSTOPP? ONSTAR!

Hvis du får motorstopp i et avsidesliggende område eller har dårlig dekning på mobiltelefonen, trykker du på serviceknappen for å snakke med en OnStar-rådgiver.1 Rådgiveren vil registrere dine problemer og hjelpe deg med å skaffe nødvendig hjelp. Dersom bilen din er innenfor dekningsperioden for Opel Assistanse vil OnStar skaffe profesjonell bilberging direkte til din plassering. 2


1 OnStar-tjenester krever aktivering, mobilnett og GPS-dekning. Gebyrer vil påløpe etter den kostnadsfrie prøveperioden er over. OnStar-abonnementpakker kan være forskjellig fra de tjenestene som inngår i den kostnadsfrie prøvepakken. Enkelte funksjoner kan være utilgjengelige for noen modeller eller utstyrsnivå. Vilkår og betingelser gjelder

2 Hvis bilen din ikke er dekket av Opel Assistanse (veihjelpsprogrammet til Opel) vil f.eks tauebilen ta betalt for sine tjenester.

Close

DITT PRIVATLIV. DITT VALG.

Beskytt ditt privatliv - ved å trykke på en knapp. Ingenting er tilgjengelig i OnStar uten ditt samtykke.

 

• For din egen sikkerhet, lager du en personlig PIN-kode når du oppretter kontoen din. Hvis du ønsker å bruke fjernstyringen for å låse opp dørene eller assistanse ved stjålet bil, vil OnStar-rådgiveren be om at du oppgir PIN-koden.

 

• Hvis du holder privat-knappen inne i omtrent fem sekunder, kan du skjule bilens posisjon til enhver tid. Hvis du ombestemmer deg, trykker du på privat-knappen i fem sekunder igjen for å avsløre posisjonen din. Det eneste unntaket hvor OnStar overstyrer dette er i en reell nødssituasjon. * 1

 

• Ditt personvern er viktig for oss: Vi vil aldri videreformidle dine personopplysninger uten ditt samtykke. Din informasjon vil kun deles med OnStar og GM Holdings LLC (USA), dets tilknyttede selskaper og din valgte forhandler samt selskaper som er involvert i å gi eller utføre OnStar-tjenester. I tillegg vil dine opplysninger kunne bli delt med andre selskaper, men kun hvis du forespør det.


1 Dette gjelder nødsituasjoner som; ulykke, kollisjon eller hvis bilen er stjålet.

Close

AUTOMATISK ULYKKESVARSLING: ONSTAR KAN REDDE LIV

  • Automatisk ulykkesvarsling: I det airbagen din utløses, vil den automatiske ulykkesvarslingen bli aktivert. All relevant data om bilen vil da umiddelbart bli sendt til OnStar-senteret: plassering, kjøreretning, farge på bilen og selv alvorlighetsgraden av ulykken1
  • Vi snakker med deg: Spesialtrente OnStar-rådgivere vil ringe deg opp i bilen og kommunisere med deg via din handsfree høyttalertelefon - selv om du er i utlandet, vil samtalen være på ditt valgte språk2
  • Hvert sekund teller: Så snart vi har mottatt all informasjon, og det er klart at du trenger hjelp, vil en OnStar-rådgiver varsle nødetatene umiddelbart. *

* 1 OnStar-tjenester er avhengige av trådløse nettverk og satellitt posisjoneringssystemer.

1 OnStar-tjenester krever aktivering, mobilnett og GPS-dekning. Gebyrer vil påløpe etter den kostnadsfrie prøveperioden er over. OnStar-abonnementpakker kan være forskjellig fra de tjenestene som inngår i den kostnadsfrie prøvepakken. Vilkår og betingelser gjelder.

2 For å svare på anropet så raskt som mulig, vil du i unntakstilfeller kunne først bli koblet til en engelsktalende rådgiver.

Close
Opel OnStar - A direct call

Det holder med én telefon

Midt på natten, i utlandet, og bilen har fått motorstopp? Ikke fortvil: Èn telefon til OnStar er nok, og vi vil hjelpe deg raskt og profesjonelt - uten noen språkbarrier.

 

• Du trenger hjelp eller en adresse? Bare ring oss! Kompetente rådgivere er klar til å assistere deg 24/7, 365 dager i året.

• Forlagt bilnøkkelen? Glemt å låse bilen din? Ikke noe problem! Ring OnStar, og vi vil hjelpe deg umiddelbart.

• OnStar er også tilgjengelig døgnet rundt i mange europeiske land - og selvfølgelig på det språket du har valgt.

Close

Dette nettstedet drives av Adam Opel AG (“Opel”) og ligger på en server eiet av General Motors Holdings LLC (Michigan, USA). Øvrige mikronettsteder driftes av Adam Opel AG og ligger på server i Europa. Adam Opel AG er lokalisert i Tyskland, Bahnhofsplatz, 65423, Rüsselsheim.

 

Vennligst les nøy gjennom våre vilkår før du bruker nettsiden. Ved bruk av nettsiden indikerer at du aksepterer disse vilkårene uavhengig av hvorvidt du ønsker å registrere deg hos Opel. Hvis du ikke aksepterer våre vilkår, ber vi deg om å ikke benytte vår nettside.

Nettsidens vilkår og betingelser

1. Åndsprodukt

 

Alt materiale på nettstedet er Opels åndsprodukt. Materiale kan ikke kopieres eller reproduseres, med unntak når det er nødvendig å vise innholdet online. Imidlertid kan du skrive ut fullstendige sider av nettstedet til eget bruk basert på følgende:

 

(a) ingen dokumenter eller grafikkelementer på nettstedet skal på noen som helst måte modifiseres
(b) ingen grafikkelementer på nettstedet brukes uavhengig av korresponderende tekst; og
(c) Opels opphavsrett og varemerke eller andre merknader vises på alle kopiene.

 

Uavhengig av det ovenfor generelt nevnte, kan Opel fra tid til annen gi deg muligheten til å laste ned bakgrunnsbilde, skjermsparere samt andre nyttige ting fra nettstedet. Slike nedlastninger er dekket av disse vilkårene.


Enhver bruk av disse utdragene fra nettstedet som ikke er i samsvar med vilkårene, er forbudt. Materialet på nettstedet er nøye gjennomgått og testet på alle nivåer av produksjonen. Opel anbefaler deg uansett å kjøre en viruskontroll før bruk. Opel anbefaler deg også å bruke oppdatert antivirus programvare.

 

2. Lenke til nettstedet

 

Hvis du ønsker å gi en lenke til nettstedet, må dette gjøres til Opels hjemmeside.

 

3. Tilgang på tjenester

 

Opel gjør sitt ytterste for å sørge for at nettstedet er tilgjengelig hele døgnet. Opel er imidlertid ikke ansvarlig hvis nettstedet av en eller annen grunn ikke er tilgjengelig til enhver tid eller i en viss periode.

 

Tilgang til nettstedet kan oppheves midlertidig og uten varsel ved systemfeil, vedlikehold eller reparasjoner, eller på grunn av forhold som Opel ikke har kontroll over.

 

4. Besøkendes materiale og opptreden

 

Med unntak av personlig identifiserbar informasjon som er dekket av Opels personvernerklæring nedenfor, skal ethvert materiale du overfører eller legger ut på nettstedet betraktes som ikke-konfidensielt og ikke-proprietært. Opel har ingen forpliktelse med hensyn til slikt materiale. Opel og dets representanter kan fritt kopiere, dele, distribuere, inkorporere og på annet vis bruke slikt materiale og opplysninger, bilder, lyder, tekst og andre ting som omfattes av dette til ethvert formål.

Det er forbudt å poste eller overføre til eller fra nettstedet ethvert materiale:

 

(a) som er truende, ærekrenkende, uanstendig, usømmelig, opprørsk, støtende, pornografisk, misbrukende, ansvarlig for å fremprovosere rasisme, diskriminerende, skandaløst, opphissende, blasfemisk, brudd på fortrolighet, brudd på personvern eller som kan føre til ergrelse eller ulemper; eller
(b) der du ikke har anskaffet alle nødvendige lisenser og/eller godkjennelser; eller
(c) som utgjør eller oppfordrer til opptreden som ville være en kriminell handling, skaper sivilrettslig ansvar, eller som ellers er i strid med loven eller som krenker en tredjeparts rettigheter, i et hvilket som helst land i verden; eller
(d) som teknisk sett er skadelig (inkludert, men ikke begrenset til, virus, logiske bomber, trojanske hester, ormer, skadelige komponenter, ødelagte data eller annen ondsinnet programvare eller skadelige data).

 

Du skal ikke misbruke nettstedet på noen som helst måte (inkludert, men ikke begrenset til, hacking).
Opel skal fullt ut samarbeide med enhver juridisk instans eller rett som pålegger, ber om eller pålegger Opel å dele identiteten eller å spore opp enhver som legger ut materiale som er omfattet av punkt 4.

 

5. Nøyaktighet i opplysninger

 

Opplysningene på dette nettstedet er beregnet på Opel-kunder. Opel vil gjøre sitt beste for å sikre at innholdet på nettstedet er nøyaktig og ajourført. Som en naturlig følge av antall kjøretøy på lager og endringer implementert i kjøretøyenes spesifikasjoner under årlige oppdateringer osv., kan det være avvik fra antall produkter vist på nettstedet sammenlignet med nyeste produktspesifikasjon. Noe av det beskrevne eller viste utstyret kan være tilgjengelig bare i visse land eller til ekstra kostnad. Kunder anbefales å kontrollere eventuelle spesialfunksjoner på kjøretøyet med forhandler på bestillingstidspunktet. Opel forbeholder seg retten til når som helst å endre produktspesifikasjonene. Opel påtar seg ikke ansvar for krav eller tap som måtte følge av at innholdet på nettstedet er blitt brukt.

 

Ytringer på nettstedet kan ikke brukes i andre sammenhenger, og materialet på nettstedet er gitt i nåværende stand, uten betingelser, garantier eller andre vilkår. Som en følge av dette tilbyr Opel nettstedet på det grunnlag at Opel, i den grad loven tillater, utelukker alle fremstillinger, garantier og betingelser eller andre vilkår (inkludert, men ikke begrenset til, betingelser regulert ved lov) som, uaktet disse vilkårene, kan påvirke nettstedet.

 

6. Ansvar

 

Opel og dets ledende ansatte, styremedlemmer, ansatte eller forhandlere fraskriver seg ethvert ansvar for ethvert beløp eller annen type tap eller skade som påføres deg eller en tredjepart (inkludert, men ikke begrenset til ethvert direkte tap, indirekte tap, tap knyttet til straffbare forhold eller følgeskader, eller tap av inntekt, overskudd, goodwill, data, kontrakter, penger, eller tap eller skade som følge av eller i forbindelse med avbrudd i forretningsvirksomhet), enten dette er en skadevoldende handling (inkludert, men ikke begrenset til, forsømmelse av kontrakt eller annet) som på en eller annen måte er knyttet til nettstedet eller i forbindelse med bruk, manglende evne til å bruke eller som følge av bruk av nettstedet, ethvert nettsted eller materialet på et nettsted knyttet til dette nettstedet, inkludert, men ikke begrenset til, tap eller skade som følge av virus om som kan infisere datamaskinutstyr, programvare, data eller annen eiendom på grunn av din tilgang, bruk av eller surfing på nettstedet, eller på grunn av nedlasting av materiale fra nettstedet eller andre nettsteder koblet til dette nettstedet. Ingen av disse vilkårene ekskluderer eller begrenser Opels ansvar for:

 

(a) død eller personskade som følge av forsømmelse fra Opels side;

(b) svindel eller villedende opplysninger;

(c) ethvert ansvar som ikke kan fraskrives eller begrenses under gjeldende lov.

 

7. Lovvalg og verneting


Enhver konflikt som oppstår i forbindelse med dette nettstedet skal avgjøres i henhold til av domstolene og i henhold til tysk lov det landet der Opels nasjonale salgsavdeling er etablert domstolene i Frankfurt am Main, Tyskland.

Close

Frontkollisjon! Hva skjer nå? #takkOpelOnStar

9. oktober 2015: Charlotte Tyson er på vei til noen venner i det hun havner i en frontkollisjon med en annen bil. Først fikk hun panikkanfall, deretter fikk hun en skytsengel. Nå har hun en historie å fortelle - en historie hun aldri vil glemme.

 

Krasjer du og utløser kollisjonsputene, vil dette fanges opp av sensorer i bilen som automatisk varsler en OnStar-rådgiver, som kan gi beskjed til nødetatene om nødvendig. Automatisk ulykkesvarsling er bare én av de mange innovative tjenestene som er en del av Opel OnStar.

Close

Denne kunden blir rørt til tårer! #TusentakkOnStar

3. mars 2016: Eulalia Serrano kjører gjennom Madrid i hennes Opel Zafira. Ved veikrysset ser det ut som det er klar bane for å kjøre..Et ordentlig sjokk. Og deretter en rolig stemme som dukker opp.

 

Hvis du havner i en ulykke, vil sensorer i din Opel automatisk varsle vårt OnStar-servicesenter. En OnStar-rådgiver vil kontakte deg øyeblikkelig, for å sjekke om du er skadet og trenger hjelp. Dersom det er nødvendig vil de finne din lokasjon, og straks gi beskjed videre til nødetatene. Automatisk ulykkesvarsling er kun én av de mange innovative tjenestene i Opel OnStar.

Close
Opel OnStar - The OnStar Buttons in your car

OnStar-knapper i din bil

 

De tre knappene i taket på bilen din, er nøkkelen til de finurlige OnStar-tjenestene. På den måten er vi alltid der for deg - med mindre du trykker privat-knappen og «forsvinner».

 

Disse tre knappene er din direkte link til Opel OnStar:

 

• Den blå serviceknappen setter deg raskt over til en OnStar-rådgiver. Du kan benytte de fleste OnStar-tjenestene på den måten.

 

• I en nødsituasjon, trykk på den røde SOS-knappen. Du vil umiddelbart bli overført til en OnStar-rådgiver, som vil gi hjelp så raskt som mulig.

 

• Hvis du holder inne den svarte privat-knappen i ca fem sekunder, vil OnStar ikke lengre kunne se plasseringen av bilen din - unntatt i nødssituasjoner, for eksempel ved en ulykke eller dersom bilen er stjålet.

Close
Opel OnStar - Get The Smartphone App

App til din smarttelefon

 

Reisen starter på mobiltelefonen din: Lås opp bilen og sjekk olje-nivået - selv før du setter deg i bilen! myOpel-appen for OnStar hjelper deg hvis du har glemt hvor du parkerte bilen din - bare tut i hornet og blink med lysene så finner du nok bilen raskt.


Med myOpel-appen for OnStar1 kan du:

 

• Kontakt OnStar hvor som helst

• Sjekke viktig informasjon om bilen, som f.eks dekktrykk og oljens levetid.

• Fjernstyre dører for å låse/låse opp bilen

• Lokalisere hvor bilen din er

• Fjernstyre lys eller horn for å finne bilen

• Sende adresser til destinasjoner direkte til ditt innebygde navigasjonssystem2 uten problemer

• For å dra nytte av alle myOpel appfunksjoner for OnStar3 , vil en myOpel-konto bli opprettet under registreringen din.

1 myOpel appfunksjoner krever en aktiv OnStar-konto i tillegg til mobilnett og GPS-dekning. OnStar-tjenester krever aktivering, mobilnett og GPS-dekning. Gebyrer vil påløpe etter den kostnadsfrie prøveperioden er over. OnStar-abonnementpakker kan være forskjellig fra de tjenestene som inngår i den kostnadsfrie prøvepakken. Enkelte funksjoner kan være utilgjengelige for noen modeller eller utstyrsnivå. Vilkår og betingelser gjelder

2 Nedlasting av destinasjon er ikke tilgjengelig for ADAM og Corsa. Denne tjenesten krever et innebygd Opel navigasjonssystem.

3 Uten et aktivt OnStar-abonnement, er du ikke i stand til å dra nytte av OnStar-tjenestene i myOpel-appen.