Opel Movano – Motorer og girkasse
Opel – vi anbefaler

Prøvekjøring

En prøvetur forteller mer enn tusen bilder. Klikk her for å oppleve virkeligheten.

Prøvekjør
Opel – verdt å vite

Nyttige lenker

Kraftig - effektiv - kostnadsbesparende.

Økt dreiemoment ved lavere turtall med redusert drivstofforbruk og utslipp. Høres det umulig ut? Opel Movano leverer dette til alle motorvarianter, og fra og med modellår 2017 tilfredstiller alle Movano-motorene Euro 6 utslippskravene.

BiTurbo-teknologi

De høyteknologiske BiTurbo-motorene til Opel Movano kombinerer fordelene ved en liten turbolader (rask respons for høy effekt og høyt dreiemoment ved lave turtall) med fordelene ved en stor turbolader (høy effekt og høyt dreiemoment) ved høyt turtall. To mellomkjølere sikrer ren og effektiv forbrenning. Resultatet er konstant høyt dreiemoment ved lave turtall og høy effekt med høyere turtall og god økonomi.

 

L2H2 Movano leveres med en 2.3 liters BiTurbo dieselmotor på 145 hk med dreiemoment på 360 Nm. De andre utgavene får du med henholdsvis 163 og 170 hk avhengig av om det er bakhjulsdrift eller forhjulsdrift. Begge motorer har et dreiemoment på 380 Nm.


ECO-modus

ECO-modus er standard på BiTurbo-motorene, og gir drivstoffsbesparelse på opptil 10%. ECO-modus aktiveres med en knapp på dashbordet og indikeres med en indikatorlampe på instrumentpanelet. Følgende skjer:

 

  • dreiemoment og effekt reduseres
  • responsen på gasspedalen endres
  • girskiftindikator angir når det er på tide å gire opp for å spare drivstoff
  • egenskapene til klimaanlegget endres

 

Du kan når som helst overstyre ECO-modus midlertidig ved å trå gasspedalen helt ned, eller slå den helt av.

ECO-modus kan av tekniske årsaker ikke kombineres med alternativet for økt tomgangshastighet.


Enlarge

Sekstrinns manuell girkasse

Alle motorer leveres med en sekstrinns manuell girkasse som standard. Sammenlignet med en femtrinns girkasse gir det redusert drivstofforbruk og forbedret kjøreytelse på grunn av en finere girutveksling. Girstangen i joystick-stil og avansert synkronisering garanterer utmerket girskiftekvalitet.

 

En nyttig funksjon er at alle modellene har en girindikatorlampe. Denne ligger i instrumentetpanelet og angir det optimale tidspunktet å skifte gir for maksimal drivstofføkonomi.


Enlarge

Sekstrinns TechShift-girkasse

Om du velger en sekstrinns, semi-automatisk TechShift-girkasse, får du samme høye komfort som med en automatgirkasse - uten at drivstofforbruket øker merkbart sammenlignet med en manuell girkasse. Med TechShift kan du skifte gir manuelt om du vil. Dessuten finnes det et vinterprogramm. Denne girkassen er tilgjengelig til 2.3 BiTurbo-motoren på 125 kW (170 hk) for modellene L3H2 varebil og L3H1 Chassis (begge med FWD).