Opel Vivaro - Motor og girkasse
Opel Vivaro - Vi anbefaler

Prøvekjøring

En prøvekjøring forteller deg mer enn tusen bilder. Klikk her for å oppleve mer.

Prøvekjør
Opel Vivaro – Kjekt å vite

Nyttige linker

HOLDER LUFTEN REN OG KOSTNADENE NEDE.

Svært moderne 1.6 BiTurbo motorer som leverer mer krefter med lavere forbruk. Resultatet er et svært lavt drivstofforbruk, og CO2-utslipp.

Enlarge

Mer kraft, lavere forbruk

Opel Vivaro personbil blir tilbudt med to hardt arbeidende, nøysomme og miljøvennlige Euro 6 BiTurbo motorer på 92 kW (125 hk) og 107kW (145 hk) i kombinasjon med en 6-trinns manuell girkasse. Med standard ecoFLEX teknologi følger start-/stoppsystem, regenerativ bremsing, vedlikeholdsfritt partikkelfilter og lav intern friksjon i motoren. Dette i kombinasjon med Biturbo-høyteknologi gir høy effektivitet.


Enlarge

BiTurbo-teknologi

De høyteknologiske BiTurbo-motorene i Opel Vivaro kombinerer fordelen med en liten turbo (rask respons for mye krefter og dreiemoment på lave turtall) med fordelene til en stor turbo (mye kraft og dreiemoment) ved høye turtall. En dobbel ladeluftkjøler sørger for ren og effektiv forbrenning. Resultatet er et konstant høyt dreiemoment fra lave turtall og mer krefter ved høyere turtall i kombinasjon med utmerket drivstofføkonomi.


Enlarge

Flere besparelser

I tillegg til Start/Stopp-systemet som er standard, har Vivaro en energibesparende vannpumpe som kun er aktivert når den må være i funksjon og en oljepumpe som sørger for at det kun er den eksakte nødvendige mengde olje som til enhver tid pumpes inn. Alt dette reduserer energibruken.

 

Regenerering av bremseenergi reduserer forbruket og utslipp ved at batteriet primært lades når det er overskuddsenergi som kan tilføres batteriet under bremsing og hastighetreduksjon.

 

Et vedlikeholdsfritt registerkjede og diesel partikkelfilter reduserer vedlikeholdskostnadene og nedetid – samt bidrar til at serviceintervallet for Opel Vivaro er 2år/40.000 km (alt etter som hva inntreffer først).


Enlarge

ecoDrive modus

ecoDrive modus kan aktiveres eller deaktiveres når som helst. Det blir aktivert via en knapp, og funksjonen kan overkjøres ved å gi full gass.

 

I ecoDrive modus skjer følgende:

  • Motorens dreiemoment og ytelse blir redusert,
  • Gasspedalens repsons reduseres,
  • Ytelsen til bilens air condition anlegg og varmesystem blir redusert.

 

I ecoDrive vil føreren bli veiledet via et lyssignal om hvilket gir som til enhver tid bør benyttes for mest mulig økonomisk kjøring. Navigasjonssystemet vil også infomere om kjøredata som kan bidra til økonomisk og energibesparende kjøring.

 

Drivstofforbruk i liter/100 km: Bykjøring 6,4, Landevei 5,1, Kombinert 5,6.

CO2 utslipp i g/km: Kombinert kjøring 145.